Pečené hrušky

Potrebujeme

4-6 hrušiek • 225 g nivy • 12 čerstvých bobkových listov • 4 plátky slaniny alebo miestnej šunky • ¼ lyžičky papriky • olivový olej, biely vínny ocot • čerstvo namleté čierne korenie Na dressing z kapár: • 75 ml bieleho vínneho octu • 2 lyžice kapár (odstredené a nahrubo nasekané) • ¼ hrste jemne nasekaného rozmarínu • 1 polievková lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate • soľ, čerstvo namleté čierne korenie

 

Príprava

1. Nakrájajte nivu a slaninu (alebo šunku) na kocky. Hrušku rozkrojte na polovicu.
2. Predhrejte Delimano Festivo panvicu na 150°C.
3. Pridajte slaninu alebo šunku a poduste pár minút.
4. S pomocou malého noža narežte vrchnú časť hrušiek od polovice nižšie, potom ich položte na tanier a jemne vyplňte medzierky syrom.
5. Hrušky pokropte trochou oleja a vínneho octu, posypte čerstvo namletým čiernym korením a varte v predhriatej Delimano Festivo panvici 5-8 minút, kým koža z hrušky nezlezie alebo hruška nezmäkne. Stále si však musí zachovať svoj tvar.
6. Kým sa hrušky varia, pripravte si dressing z kapár.
Nechajte kapary stiecť a nahrubo ich nakrájajte, primiešajte vínny ocot a jemne nasekané bylinky, osoľte a okoreňte podľa chuti.
7. Keď sa hrušky upečú, okamžite ich podávajte poliate dressingom z kapár a s vetvičkou pažítky.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *