Fazuľovo-tuniakový šalát

Potrebujeme:

1 hlávka šalátu
1 veľká konzerva tuniaka
2 konzervy červenej fazule
1 červená cibuľa
1 červená paprika
3 natvrdo varené vajcia
soľ
mleté čierne korenie
ocot

Príprava:

  1. Šalát umyjeme, rozdelíme na jednotlivé listy a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno alebo na rezance. Papriku zbavíme jadrovníka a tiež nakrájame.
  2. V mise zmiešame všetku zeleninu, pridáme scedenú fazuľu a všetko dochutíme soľou, korením, olejom a octom. Jemne vmiešame aj kúsky tuniaka, pokvapkáme olejom z konzervy, doplníme nakrájanými uvarenými vajcami.
  3. Šalát necháme krátko odležať a podávame s obľúbeným pečivom či s hriankami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *