Maďarský guláš

Potrebujeme:

500 g
bravčového mäsa na guláš
1
veľkú cibuľu
bravčovú masť
3
paradajky
2
papriky
1
paradajkový pretlak
soľ
mletú papriku (sladkú i pálivú)
vývar

Postup:

Mäso opláchneme a ak sú kocky veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na kocky.Na rozpálenej panvici roztopíme bravčovú masť (prípadne použijeme olej) a opražíme na nej cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájané a osušené mäso. Na väčšom stupni pražíme asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme mletou sladkou a pálivou paprikou podľa chuti.Sporák stiahneme na malý stupeň, mäso prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Čím dlhšie, tým bude mäso mäkkšie, takže ho môžeme dusiť na najmenšom stupni aj hodinu. Ak má mäso málo šťavy, pridáme 50 ml mäsového vývaru.

Paradajky a papriky nakrájame na plátky a pridáme ich k mäsu. Do hrnca nalejeme aj paradajkové pyré. Všetko premiešame a ešte chvíľu varíme, aby zmäkla aj paprika a paradajky. Kto má rád pikantné, môže pridať trocha čili. Podávame s knedlíkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *