Veľkonočný baranček

Potrebujeme:

Na cesto:
3 ks vajce
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor
5 PL olej
5 PL voda horúca
150 g múka polohrubá
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva
1 balíček  Puding aróma Vanilka
2 zarovnané KL citrónová kôra (nastrúhaná z chemicky neošetreného citróna)
štipka soľ

Na ozdobenie:
2 g hrozienka (2 ks na očká)
1 balíček Vanilkový cukor

Ešte potrebujeme:
forma na barančeka

 

Príprava:

Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme olej, horúcu vodu a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu, štipku soli a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.

Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnou časťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 minút

Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a hotového baránka pocukrujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *