Tradičné španielske šišky /CHURROS/v podobe chrumkavých tyčiniek z odpaľovaného cesta, ktoré sú navyše obalené vo voňavom škoricovom cukre. Avšak tentokrát to zvládneme BEZ VYPRÁŽANIA.
Potrebujeme
50 g masla • 150 ml vody • 65 g hladkej múky • 2 vajcia • olej na smaženie • štipka soli • 50 g krupicového cukru + 1 čajová lyžička mletej škorice na posypanie
Príprava
Do hrnca si dáme vodu, maslo, soľ a hnedý cukor. Necháme variť, až kým sa nám maslo neroztopí. Potom za stáleho miešania pridáme múku a vymiešame cesto. To následne necháme mierne vychladnúť. V miske si zmiešame vajíčka (izbovej teploty) s vanilkovým extraktom. Túto zmes po častiach primiešame ku vychladnutému cestu. Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.