Skip to content

Španielske šišky

Tradičné španielske šišky /CHURROS/v podobe chrumkavých tyčiniek z odpaľovaného cesta, ktoré sú navyše obalené vo voňavom škoricovom cukre. Avšak tentokrát to zvládneme BEZ VYPRÁŽANIA.

Potrebujeme

50 g masla • 150 ml vody • 65 g hladkej múky • 2 vajcia • olej na smaženie • štipka soli • 50 g krupicového cukru + 1 čajová lyžička mletej škorice na posypanie

 

Príprava

Do hrnca si dáme vodu, maslo, soľ a hnedý cukor. Necháme variť, až kým sa nám maslo neroztopí. Potom za stáleho miešania pridáme múku a vymiešame cesto. To následne necháme mierne vychladnúť. V miske si zmiešame vajíčka (izbovej teploty) s vanilkovým extraktom. Túto zmes po častiach primiešame ku vychladnutému cestu. Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

Plech si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme dlhšie pásiky cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Potom rúru vypneme a šišky v nej necháme ešte približne 10 minút vysušiť.
Krupicový cukor zmiešame s mletou škoricou. V tejto zmesi obaľujeme ešte teplé churros.
Churros môžeme podávať napríklad s čokoládovou omáčkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

www.handmaderemeslo Obchod pre umenie a remeslá /2021/