Kapustníky

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky
25 g droždia
250 ml mlieka
30 g práškového cukru
soľ
2 žĺtky
70 g masla
masť na vymastenie
plechu a potretie

Plnka

50 g masti
600 g hlávkovej kapusty
soľ, mletá škorica, cukor

Príprava:

  1. Z trochy múky, mlieka, droždia a cukru vymiešame kvások. Na teplom mieste ho necháme vykysnúť. V mise spojíme preosiatu múku, soľ, žĺtky, roztopené maslo a vykysnutý kvások. Vymiesime hladké cesto a na teplom mieste ho necháme dobre vykysnúť.
  2. Na plnku opražíme v rozohriatej masti na rezance nakrájanú kapustu, osolíme, posypeme škoricou, podľa chuti osladíme a prikryté dusíme domäkka.
  3. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a naplníme pripravenou vychladnutou plnkou.
  4. Cesto preložíme, okraje popritláčame, kapustníky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom kapustníky potrieme masťou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *