Domáca jablková štrúdľa

Potrebujeme:

1 ks štrúdľového cesta
150 g tuku
100 g mletých orechov
1 kg umytých a nastrúhaných jabĺk
200 g práškového cukru
0.5 balíčka škoricového cukru
100 g hrozienok
žĺtok na potretie
tuk na plech
vanilkový cukor

 

Príprava:

Vytiahnuté alebo rozvaľkané cesto pokvapkáme tukom a posypeme mletými orechmi. Na polovicu cesta nasypeme postrúhané jablká zmiešané so škoricou, cukrom a hrozienkami, ktoré môžeme predtým namočiť do rumu. Okraje cesta jemne zahneme dovnútra a cesto opatrne zavinieme.

Štrúdľu opatrne prenesieme na vymastený plech a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote asi 200 °C 20 až 25 minút. Upečenú štrúdľu posypeme vanilkovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *