Potrebujeme:
Na cesto:
250 g múka hladká
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva
250 g maslo zmäknuté
250 g tvaroh polotučný
Na obalenie:
100 g cukor práškový
2 balíčky Vanilkový cukor
Okrem toho potrebujeme:
2 ks plech na pečenie (30 x 40 cm)
ostrôžka
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov. Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2× narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: asi 20 minút
Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.