Plnený oštiepok

Potrebujeme:

400 g syra oštiepok
100 g šampiňónov
1 cibuľa, olej
2 vajcia
100 ml mlieka
80 až 100 g hladkej múky na cestíčko

Príprava:

  1. Šampiňóny očistíme a nakrájame nadrobno, rovnako očistíme a nakrájame nadrobno aj cibuľu. Oboje opečieme na oleji a trochu podusíme, necháme vychladnúť.
  2. Syr nakrájame na plátky. Medzi dva plátky vždy dáme trochu plnky a môžeme ich spojiť špáradlom. Z vajec, mlieka a múky vypracujeme cestíčko, naplnené kúsky oštiepka obalíme v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
  3. Špáradlá odstránime a oštiepok podávame najlepšie so zeleninovým šalátom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *