Pripravte si chuťovku podľa nášho receptu
Potrebujeme
600 g kuracích pŕs šťava z 1 citróna 1 lyžica vínneho octu * 1 lyžica olivového oleja 1 strúčik cesnaku 1 lyžička mletého koriandra 1 lyžička mletého oregana Na tzatziki: 150 g uhorky hadovky 300 g bieleho jogurtu šťava z ½ limetky 1 strúčik cesnaku štipka soli korenie 2 lyžice olivového oleja
Príprava
Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme do misy spoločne s citrónovou šťavou, vínnym octom, olivovým olejom, pretlačeným strúčikom cesnaku, mletým koriandrom a mletým oreganom. Rukami zamiešame, aby sa rovnomerne obalilo všetko mäso, a misu uložíme do chladničky. Uhorku nastrúhame najemno a zmiešame s jogurtom, limetkovou šťavou a roztlačeným strúčikom cesnaku. Tzatziki dochutíme soľou a korením a dáme pred podávaním do chladničky. Vyberieme mäso a jednotlivé kúsky za seba napichujeme na špajdle. Špízy opekáme na panvici na olivovom oleji cca 4-5 minút z každej strany. Podávame s vychladenú tzatziki omáčkou.
Špízy môžete opiecť tiež na grile. Vínny ocot sa pripravuje z bieleho vína a svoje využitie nájde predovšetkým v studenej kuchyni pri príprave šalátov.