Hovädzina s chrenom

Potrebujeme:

800 g hovädzieho mäsa (stehno)
150 g masla
6 PL strúhaného chrenu
1 cibuľa
2 PL múky
1 téglik kyslej smotany
soľ

Príprava:

  1. Mäso cez fóliu naklepeme na tenký plát, osolíme a potrieme 100 g masla vymiešaného s chrenom. Potom ho zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou, aby sa nerozpadlo.
  2. Na zvyšnom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na ňu položíme mäso a z každej strany opečieme. Podlejeme vodou a dusíme približne 1 až 1,5 hodiny. Ak treba, podlievame vodou.
  3. Hotovú mäsovú roládu vyberieme a pokrájame na plátky. Smotanu vymiešame s múkou a pridáme do mäsovej šťavy, dobre premiešame a varíme asi 10 minút. Roládu podávame najlepšie s knedľou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *