Potrebujeme:
- 800 g hovädzieho mäsa (stehno)
- 150 g masla
- 6 PL strúhaného chrenu
- 1 cibuľa
- 2 PL múky
- 1 téglik kyslej smotany
- soľ
Príprava:
- Mäso cez fóliu naklepeme na tenký plát, osolíme a potrieme 100 g masla vymiešaného s chrenom. Potom ho zvinieme do rolády a pevne zviažeme niťou, aby sa nerozpadlo.
- Na zvyšnom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na ňu položíme mäso a z každej strany opečieme. Podlejeme vodou a dusíme približne 1 až 1,5 hodiny. Ak treba, podlievame vodou.
- Hotovú mäsovú roládu vyberieme a pokrájame na plátky. Smotanu vymiešame s múkou a pridáme do mäsovej šťavy, dobre premiešame a varíme asi 10 minút. Roládu podávame najlepšie s knedľou.