Hroznový závin

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky
soľ
30 g masla
½ vajca
1 ČL octu
vlažná voda

Plnka

1 kg hrozna
200 g cukru
100 g strúhanky
50 g masla
mletá škorica

Príprava:

  1. Do múky pridáme roztopené maslo, vajce, soľ, ocot, vlažnú vodu a vypracujeme cesto, ktoré by malo mať polotuhú konzistenciu. Prikryjeme ho zohriatou nádobou a necháme asi 15 minút odležať.
  2. Na pomúčenom obruse cesto najprv trochu rozvaľkáme a potom rukami povyťahujeme do strán. Okraje opatrne odrežeme alebo ich môžeme aj odstrihnúť.
  3. Cesto posypeme strúhankou, umytým a prebratým hroznom, cukrom, škoricou a pokvapkáme roztopeným maslom.
  4. Pomocou obrusu cesto zvinieme a potrieme ho rozšľahaným vajcom zmiešaným s roztopeným maslom. Závin prenesieme na plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 až 30 minút do zlatohneda.
  5. Upečený závin posypeme cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *