Slivkové gule

Potrebujeme:

600 g zemiakov
200 g hrubej múky
1 vajce
125 g masla
1 kg sliviek
300 g hrudkového tvarohu
práškový cukor
kockový cukor

 

Príprava:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame najemno alebo prelisujeme do misy.
  2. Pridáme k nim múku, vajce, trochu soli a cesto dohladka vymiesime.
  3. Pripravené cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a do nich zabalíme umyté odkôstkované slivky. Namiesto kôstky vložíme kocku cukru. V dlaniach vyformujeme gule.
  4. Gule varíme v dostatočnom množstve osolenej vode, a keď vyplávajú na povrch, krátko ich ešte povaríme, potom vyberieme a prepláchneme studenou vodou. Servírujeme ich poliate rozpusteným maslom a posypané tvarohom aj práškovým cukrom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *