Tieto krokety budú skvelé z morských i sladkovodných rýb, výber necháme na vašej chuti. Skvelý tip, kam zužitkovať odrezky aj zbytky od štedrovečernej večere.
Potrebujeme
500 g surových rybích filetov / alebo odrezkov rybieho mäsa bez kostí a kože, nasekaných nadrobno 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno 500 g vychladnutých varených zemiakov, olúpaných a nastrúhaných najemno 3-4 lyžice hladkej múky + na poprášenie rukách 2 vajcia vyšlahané soľ a čerstvo mleté čierne korenie nasekaná čerstvá petržlenová vňať podľa chuti rastlinný olej alebo iný tuk na vyprážanie miešaný šalát a pečivo podľa chuti k podávaniu
Príprava
V mise premiešajte rybie mäso s cibuľou a varenými zemiakmi, pridajte múku a vajcia podľa potreby, len toľko, aby vznikla súdržná pevná hmota. Poriadne osoľte a okoreňte, vsypte petržlenovú vňať a dobre prepracujte. Pomoučněnými rukami odoberajte hmotu a tvarujte z nej silnejší placky s priemerom zhruba 4 cm. ■ V panvici rozpáľte cca polcentimetrovú vrstvu tuku a smažte placky dozlatista a chrumkava. Odkladajte je na papierové utierky. ■ Podávajte doplnené miešaným šalátom a pečivom podľa chuti.